Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Benkő Imre mesél Ózdról

Fotó: Benkő Imre

A fotóművész az Országos Széchényi Könyvtárban január 12-ig látható ACÉL-mű című kiállítása kapcsán írt ózdi emlékeiről, tapasztalatairól.

Mutasd meg fotóidat a profiknak! - Fotóporta portfólió konzultáció a Mai Manó Házban

Visszajelzést szeretnél kapni, milyenek a fotóid? Vagy már régóta fotózol és keresed a lehetőséget, hogyan építsd külföldi kapcsolataidat? Az idei Fotóporta potfólió konzultáció október 11-12-én lesz a Magyar Fotográfusok Házában. Még nem késő jelentkezni.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház és a Magyar Fotóművészek Szövetsége közös szervezésében idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Fotóportát. 

Idén 2013. október 11-12-én kerül sor a rendezvényre, melyre szeptember 30-ig még lehet regisztrálni. Aki részt vesz a konzultáción, lehetőséget kap, hogy az európai fotós élet szereplőitől – finn, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák és szlovák kurátoroktól és szakemberektől – kapjon személyes visszajelzést a munkáiról, illetve tizenöt perces, négyszemközti beszélgetésen vitassa meg fotóit. 

Fotó: Érmezei Lili Zoé (A Fotóporta 2012 nagydíjának nyertese.)
Fotó: Érmezei Lili Zoé (A Fotóporta 2012 nagydíjának nyertese.)

A szervezők külön díjat ígérnek a legjobb portfóliót bemutató fotográfusnak, aki kiállítási lehetőséget kap a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház félemeleti Galériájában 2014-ben. A Fotóporta felfedezettje pedig automatikus tagságot kap a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába.

Fotó: Kollányi Péter (A Fotóporta 2012 felfedezettje.)

A jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött.
Időpont: 2013. október 11-12.
A jelentkezés határideje: 2013. szeptember 30.
Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.

Már idén 150 millió lesz a Robert Capa központra


Robert Capa 1939-es sajtóigazolványa - Forrás: AFP/Gerard Julien

Május 30-án megjelent a Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározat. Önálló nonprofit kft. lesz az EMMI alatt, és a Magyar Fotográfiai Múzeummal is együtt kell majd működnie. Reméljük a deklarált célok megvalósulnak: "a világhírű magyar fotográfia népszerűsítése, a fotózás önálló művészeti ágként való magyarországi elismertetése"

A kormányhatározat szövege a Fotoklikken >>

A Capa központról korábban:

Charles Fréger: Wilder Mann


Bear, Arles-sur-Tech, Franciaország // Cerbul, Corlata, Romána
Fotó: Charles Fréger

Busó, Krampusz, Strohmann, Babugeiri, Juantramposo, Schnappviecher, Cerbul - mind európai vadember figurák, és mind szerepelnek Charles Fréger francia portréfotós Wilder Mann sorozatában. Miért lehet érdekes egy mai fiatalnak egy több száz éves szörnypofa és mit árulnak el a modern életről? A Rudas Fürdő barlangszerű hangulatáért rajongó fotóssal beszélgettünk a vadságról.

A sorozatról a teljes interjú az [origo]-n >>

Az is érdekel, milyen fényképezőgéppel, világítással dolgozott a fotós? Hogyan sikerült kiadni a könyvet? A hajtás után erről olvashattok!

Idén is lesz Fotóporta - ma éjfél a határidő!

Idén is lesz Fotóporta 2012. november 9-10-én a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, a Mai Manó Ház és a Magyar Fotóművészek Szövetsége közös szervezésében. A konzulensek mezőnye minden eddiginél nagyobb lesz: 15 főből 10 külföldi, 5 magyar. A jelentkezés határideje: 2012. november 5. éjfél, regisztrálni itt lehet: http://fotoporta.hu/

Félmillió dollár fotózással - két fotós is a MacArthur Genius Grants idei díjazottjai között

Forrás: MacArthur Foundation

Az amerikai MacArthur Alapítvány minden évben kiválaszt 20-40 embert, akik kreatív munkát végeznek, és egyszeri, feltételek nélküli, félmillió dolláros ösztöndíjjal jutalmazza őket. Az idei 23 díjazott között két fotós is van. A díj 31 éves fennállása alatt az ideiekkel együtt mindössze 13 fotós részesült a kitüntetésben.