OLVASTAD MÁR?
 
Elárverezik az egyetlen Hasselbladot, ami a Holdon járt
Forrás: WestLicht Elárverezik az egyetlen olyan középformátumú, a svéd Hasselblad átlal gyártott fényképezőgépet, ami megjárta a Holdat. A gépet Jim Irwin űrhajós használta a 15. számú Apollo küldetés során 1971-ben.
 
A modern technika és a távol-keleti szocreál találkozása
Forrás: MTI/AP/David Guttenfelder Persze valószínű, hogy David Guttenfelder AP-s kollégája forgat DSLR-rel, de akkor is gyönyörű. További képek Rodman negyedik észak-koreai haknijáról az Origón >> Az MTI képszövege: Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság...
 
Valóságshow fotósokkal
Angliában valóságshowt indítanak Back To Front néven feltörekvő divatfotósoknak. Hát nem tudom mennyire lesz érdekes. Leginkább semennyire sem. Sokatmondó, mennyire profin tartja a promóképen a hölgy a gépet. http://www.amateurphotographer.co.uk/photo-news/540102/photographers-to-get-reality-tv-show

Ez nem Photoshop - E.T. és a Hold

Fotó: Philipp Schmidli

Pár hónapja nagy visszhangot keltett a fotós teliholdas képe egy alpesi hegygerninccel és a rajta haladó bringással, és sokan az E.T. egyik fontos jelenetéshez hasonlították. A kihívást el kellett fogadnia a fotósnak, megcsinálta azt a képet is. Hogyan? 

Ugyan máshonnan kellett fotóznia a Hold pályájának változása miatt, de a helyszín most augusztusban is azonos volt (júliusban is próbálkoztak már egy másik helyszínen, de az időjárás meghiúsította a fotózást). Hozzáadott egy rámpát, két bringást (Matthias von Rotz és Pascal Röthlin) akik felváltva ugrattak, így többször próbálkozhatott.

A nagy távolság miatt egy 800m f/5.6L IS objektívet használt a fotós, 2x-es telekonverterrel, egy Canon 1D X vázon.

Az eredmény fent látható. Ha érdekelnek a részletek, a kép teljes sztorija Philipp Schmidli saját szavaival, németül és a Gizmondo átiratában angolul.

hirdetés