OLVASTAD MÁR?
 
A modern technika és a távol-keleti szocreál találkozása
Forrás: MTI/AP/David Guttenfelder Persze valószínű, hogy David Guttenfelder AP-s kollégája forgat DSLR-rel, de akkor is gyönyörű. További képek Rodman negyedik észak-koreai haknijáról az Origón >> Az MTI képszövege: Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság...
 
Valóságshow fotósokkal
Angliában valóságshowt indítanak Back To Front néven feltörekvő divatfotósoknak. Hát nem tudom mennyire lesz érdekes. Leginkább semennyire sem. Sokatmondó, mennyire profin tartja a promóképen a hölgy a gépet. http://www.amateurphotographer.co.uk/photo-news/540102/photographers-to-get-reality-tv-show
 
Ez nem Photoshop - E.T. és a Hold
Fotó: Philipp Schmidli Pár hónapja nagy visszhangot keltett a fotós teliholdas képe egy alpesi hegygerninccel és a rajta haladó bringással, és sokan az E.T. egyik fontos jelenetéshez hasonlították. A kihívást el kellett fogadnia a fotósnak, megcsinálta azt a...

Elárverezik az egyetlen Hasselbladot, ami a Holdon járt

Forrás: WestLicht

Elárverezik az egyetlen olyan középformátumú, a svéd Hasselblad átlal gyártott fényképezőgépet, ami megjárta a Holdat. A gépet Jim Irwin űrhajós használta a 15. számú Apollo küldetés során 1971-ben.

A Hasselblad 500 EL DATA CAMERA HEDC típusú vényképezőgépet a WestLicht fényképészeti aukciósház árverezi el március 22-én. A gép egyike annak a 14 fényképezőgépnek, amiket a Hold felszínén használtak, de ez az egyetlen egy, amit vissza is hoztak a földre.

A moduláris rendszerű gép többi példányáról eltávolították a filmkazettát, és a vázat és az objektíveket egyszerűen az égitesten hagyták az űrhajosok, hogy azonos súlyú holdkőzetet hozhassanak haza magukkal.

Jim Irwin 299 felvételt készített a géppel a felszínen, és további 96-ot az oda- és hazaúton. Jim Irwin fotóiból is jár a fényképezőgéphez az aukción, a szervezők 150 000 dollár körüli leütési árra számítanak.

Ha esetleg valaki megvenné, további részleteket a WestLicht oldalán talál. A British Journal of Photography ugyan nem említi az aukcióról szóló hírében, de ha jól gondoljuk, még 13 vár gazdára a Hold felszínén, senki se őrzi, csak el kell ugrani értük!

UPDATE: A legendás fényképezőgép végül  jóval a várakozásokat meghaladó áron, kicsit több mint 910 000 dollárért kelt el.

hirdetés