Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

World Press Multimedia 2014 - itt a győztesek

Forrás: Marco Casino

Török tüntetések testközelből, őrült dél-afrikai vonatszörfösök és a toronyházak évszázadokon átívelő története - kihirdették a World Press Multimedia 2014 győzteseit.

A World Press Photo 2011 óta negyedik alkalommal megrendezett multimédiás testvérpályázatára hosszú és rövid anyagokat, valamint interaktív dokumentarista alkotásokat vártak. A beérkezett 373 pályamű közül kilencet díjazott a fotósokból és multimédiás szakértőkből álló zsűri.

Zürich-Nyíregyháza expressz

Kattintson a multimédiás anyagok megtekintéséhez!

Hajdú D. András, az Origo fotósa ismét mert nagyot álmodni és multimédiás képriportban dolgozta fel a Nyírségből Svájcba ingázó prostituáltak kétlaki életét. A pár perces filmekből álló sorozatot végignézve több szemszögből kibontakozik a történet emberi oldala.

Itt megtaláljátok az összefoglaló cikket, amiben beágyazva elindíthatók a videók:

http://www.origo.hu/foto/multimedia/20130721-multimedias-riport-a-svajcban-dolgozo-magyar-prostitualtakrol-es-hatterukrol.html

Temetés, disznótor, esküvő - Kollányi Péter interaktív képriportja a csángókról az [origo]-n

Moldvai, gyimesi, barcasági - Kollányi Péter POYi-díjas fotóriporter évekig járt vissza csángó falvakba, hogy megörökítsen minden fontos pillanatot. Kollányi interaktív képriportja több képsorozaton, videón és szövegen keresztül mutatja be a csángók életét, a helyi bábaasszony ízes történeteitől kezdve a néprajzkutató alapos háttértudásáig.

Nézze meg az anyagot az [origo]-n >>

Kollányi Péter további munkái weboldalán >>

Barack, van egy kis mondanivalóm!

Pályi Zsófia legújabb hangos riportja >>

Az [origo] fotó eddigi legnagyobb multimédiás riportja

Nagybánya vezetői a városon kivülre költöztetnék a nyomorban élő a cigányokat, akiket szerintük nem fal vesz körül, hanem kerítés véd. Hajdú D. András és Szabó Balázs már-már dokumentumfilm-jellegű, közel negyed órás, multimédiás riportja.

A nagybányai riport az [origo] fotó rovatában >>

Elmeséljük, hogyan volt!

A tenger nélküli ország vitorlázó olimpikonja, a győrsági afgán menekült család, a hetven évesen is világbajnokságon birkozó nőgyógyász és a budapesti leszbikus testnevelés-tanárnő között első hallásra semmi összefüggés nincsen. Mindegyikükről készítettek azonban 2012-ben hangos képriportot az [origo] díjnyertes fotóriporterei, akik most az anyagok elkészítésének egy-két kulisszatitkát osztják meg az olvasókkal.

Kattintsatok ide a cikkért!

Pályi Zsófia interaktív képriportja: Misszió a diszkóban - így támad fel a cigány népviselet

Ha feltűnik egy virágmintás hajpánt a diszkóban, vagy hagyományos roma motívumok villannak meg a mandzsettán, akkor jó eséllyel a Romani Design egyik darabjával találkoztunk. Varga Erika mátészalkai divattervező közel három éve vezeti cégét, modern ruhákban próbálja feltámasztani a roma népviseletet, és úgy érzi, ezzel küzdhet a fokozódó társadalmi konfliktusok és a romákkal kapcsolatos negatív előítéletek ellen is. Kattints a képre, nézd végig az anyagot!

Apu, a fejét rángasd!

Dr. Mensch Henrik nőgyógyász szenvedélyes birkózó. A héten közel hetvenévesen is szőnyegre állt, hogy megméresse magát a Magyarországon rendezett veterán világbajnokságon. Hirling Bálint hangos képriportja.

Minden nap háború - egy afgán útja Kabulból Győrságba

Forrás: Pályi Zsófia [origo]

Átvágtak fél Ázsián, éveket dekkoltak Pakisztánban, Iránban és magyar menekülttáborokban, most pedig egy lakással és 14 millió forinttal próbálnak új életet kezdeni egy apró magyar faluban, Győrságban.