OLVASTAD MÁR?
 
Rodrigo Abd is megsérült a vébé elleni tüntetésekben
Forrás: AFP/Getty Images/Victor Moriyama Az Associated Press (AP) több konfliktust is megjárt fotóriportere, Rodrigo Abd a lábán sérült meg, feltételezhetően a rendőrség egyik gumilövedéke találta el.
 
Hajdú D. András nyerte a Hemző Károly-díjat
Az idén alapított díjat évente egyszer, a nemrég elhunyt fotóművész születésnapján, június 11-én ítélik oda annak a 35 év alatti magyar fotográfusnak, aki az előző évben a legkiemelkedőbb szakmai teljesítményt nyújtotta. A díjazott pénzjutalmat és kiállítási...
 
Azt fotózta, ami senkit sem érdekelt
Forrás: AFP/Camille Lepage A fotóriporternő afrikai képeiből készült válogatásunkat a fotóra kattintva nézheted meg! A statisztikák szerint szubszaharai Afrikában, bármennyire is konfliktusoktól terhelt világrész, kevesebb médiamunkás veszti életét,...

Mutasd meg fotóidat a profiknak! - Fotóporta portfólió konzultáció a Mai Manó Házban

Visszajelzést szeretnél kapni, milyenek a fotóid? Vagy már régóta fotózol és keresed a lehetőséget, hogyan építsd külföldi kapcsolataidat? Az idei Fotóporta potfólió konzultáció október 11-12-én lesz a Magyar Fotográfusok Házában. Még nem késő jelentkezni.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház és a Magyar Fotóművészek Szövetsége közös szervezésében idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Fotóportát. 

Idén 2013. október 11-12-én kerül sor a rendezvényre, melyre szeptember 30-ig még lehet regisztrálni. Aki részt vesz a konzultáción, lehetőséget kap, hogy az európai fotós élet szereplőitől – finn, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák és szlovák kurátoroktól és szakemberektől – kapjon személyes visszajelzést a munkáiról, illetve tizenöt perces, négyszemközti beszélgetésen vitassa meg fotóit. 

Fotó: Érmezei Lili Zoé (A Fotóporta 2012 nagydíjának nyertese.)
Fotó: Érmezei Lili Zoé (A Fotóporta 2012 nagydíjának nyertese.)

A szervezők külön díjat ígérnek a legjobb portfóliót bemutató fotográfusnak, aki kiállítási lehetőséget kap a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház félemeleti Galériájában 2014-ben. A Fotóporta felfedezettje pedig automatikus tagságot kap a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába.

Fotó: Kollányi Péter (A Fotóporta 2012 felfedezettje.)

A jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött.
Időpont: 2013. október 11-12.
A jelentkezés határideje: 2013. szeptember 30.
Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.

hirdetés