OLVASTAD MÁR?
 
Benkő Imre mesél Ózdról
Fotó: Benkő Imre A fotóművész az Országos Széchényi Könyvtárban január 12-ig látható ACÉL-mű című kiállítása kapcsán írt ózdi emlékeiről, tapasztalatairól.
 
Moziba megy az Origo Fotó
Fotó: Hajdú D. András Hajdú D. András (fotó), Szabó Balázs (videó) és Magócsi Márton (szerkesztő) Hégető Honorka-díjas multimédiás riportját beválogatták a Verzió dokumentumfilm-fesztivál programjába. A rövidfilmet november 7-én, csütörtökön vetítik a 18:15-kor...
 
Az amerikai középnyugat horgászkultúrája Mikre Rebholz fotóin
Fotó: Mike Rebholz Viszik a deszkakunyhót, rárakják a jégre, pl. a Mississippin, vágnak bent egy léket, és horgásznak egész télen. A sorozat képei: http://www.featureshoot.com/2013/10/midwestern-ice-shack-culture-photographed-by-mike-rebholz/

Mogyoródi gyerekkatonák a CNN-en

A CNN World hírportál fotós blogja nemrég közölte egy spanyol fotoriporter, Oriol Segon Torra anyagát, aki egy hetet töltött valódi katonai egyenruhában, valódi (persze vaktölténnyel töltött) fegyverekkel gyakorlatozó 10-14 éves fiatalokkal a mogyoródi Military Táborban. A fotóst elmondása szerint Fabrice Dimier Putyin gyermekkatonái című munkája inspirálta, hogy dokumentálja, milyen lelki átalakuláson mennek át ezek a kiskamaszok egy efféle tábor időtartama alatt.

A CNN blogbejegyzését egy rövid összefoglalóval itt találhatjuk, a fotós honlapján pedig egy bővebb képanyaghoz is hozzájuthatunk.

hirdetés