AJÁNLÓ
 
20:27
2014. 05. 07.
Forrás: AFP/Getty Images/Victor Moriyama Az Associated Press (AP) több konfliktust is megjárt fotóriportere,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:27
2014. 05. 07.
Forrás: AFP/Camille Lepage A fotóriporternő afrikai képeiből készült válogatásunkat...
A bejegyzés folyatódik
 
20:27
2014. 05. 07.
A New York Times amerikai napilap két fotósa nyerte a sajtófotó kategóriában osztott idei...
A bejegyzés folyatódik
 
20:27
2014. 05. 07.
Drasztikus lépésre szánta el magát a világ egyik legnagyobb fotóügynöksége, a Getty Images....
A bejegyzés folyatódik
 
20:27
2014. 05. 07.
Egy nem manipulált, győztes kép: Természet (sorozat), 3. díj: Egy öt éves csimpánz a Kokolopori...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tanuljunk a profiktól!


Forrás: Toronto Star

A Toronto Star szerencsére nem csatlakozott azokhoz a lapokhoz, melyek megváltak fotósaiktól, sőt, nagyszerű videósorozattal bizonyítja, valójában milyen nagy szükség van rájuk. A MasterGlass néhány perces videóiban a lap fotoriporterei mutatják be tudományukat úgy, hogy a lelkes amatőröktől a profikig - akik kíváncsian figyelhetik, mit kezd tengerentúli kollégájuk egy nagyon is ismerős helyzettel - mindenki megtalálhatja köztük az őt érdeklő részeket.

A készítők feltételezik a nézőkről, hogy tisztában vannak a fényképezés alapfogalmaival, és nem döbbennek meg, ha valaki blendéről meg ISO-értékekről kezd beszélni, hiszen mégiscsak egy komoly szakma fogásait kell pár percben megosztani az érdeklődőkkel.

Egyes részekben egészen az alapokhoz megyünk vissza, így megtanulhatjuk a mélységélesség használatát, a helyes fénymérést, a fehéregyensúly beállítását, továbbá megismerkedünk a képkivágás és a képválogatás fontosságával. A fényképezés eszközeit is bőségesen megismerhetjük: megtudhatjuk, mi van egy profi táskájában (és testére aggatva), zoom vagy fix fókusztávolságú objektíveket válasszunk, hogyan használjuk a vakut, a drótnélküli távkioldót, és itt van ez az izgalmas tapadókorongos megoldás is:

De aki biztosan uralja a technikát, az is tanulhat a videókból, hiszen a Toronto Star fotósai elmagyarázzák, hogyan tudunk diszkréten fotózni egy intim hangulatú eseményen, mihez kezdjünk, ha kevés a fény, hogyan készítsünk nagyszerű fotókat egy divatbemutatón, és hogyan fényképezzünk illusztrációkat, ha az alany azt szeretné, hogy ne legyen felismerhető a képen.

Eddig 47 epizód került fel a thestar.com honlapjára (itt érhetőek el), és továbbiak várhatók. Ha egy téma különösen érdekel, és hiányoljuk a sorozatból, ezen a Facebook-oldalon javaslatokat is tehetünk a készítőknek.


hirdetés