AJÁNLÓ
 
11:23
2013. 05. 06.
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége Fehéren::Feketén – Felelősen a cigány–magyar...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2013. 05. 06.
Pályi Zsófia legújabb hangos riportja >>
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2013. 05. 06.
Fotó: Hirling Bálint A Photo District News fotóhallgatóknak kiírt pályázatán a dokumentarista...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2013. 05. 06.
Hajdú D. András és Pályi Zsófia a 2011-es Magyar Sajtófotó-pályázat díjátadóján | Fotó:...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2013. 05. 06.
Fotó: Hajdú D. András [origo] Az [origo] fotóriporterei, Hajdú D. András és Szabó Balázs nagybányai...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Multiplexbe költöznek Vancsó Zoltán fényképei

Az André Kertész és Balogh Rudolf-díjas, egykori Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjas fotográfus rendhagyó módon, nem kiállítás keretében mutatja be alkotásait, hanem moziban vetíti képeit. A hazai fotós élet egyik jelentős alakja időtlen hangulatú, fekete-fehér autonóm riport fotográfiáival hívta fel magára a figyelmet. Az utóbbi években maga mögött hagyta az analóg technikát, legszívesebben erdőkben barangol digitális fényképezőgépével és egy sajátos, spirituális útra invitálja nézőit.

Vancsó Zoltán tizenhárom fotóalbumot adott ki. A műtárgypiac szabályaival ellentétben számozatlan, nyitott sorozatokként árulja képeit. A közösségi hálók segítségével folyamatosan aktív kapcsolatot tart közönségével, előfordult, hogy egy online videón, mosógépben forgatva sorsolta ki egyik albumának nyertesét, de volt, hogy nyitott napot tartott nappalijában. Ezúttal egy moziba hívja az érdeklődőket. 

A VANCSÓ!LIVE névre keresztelt önálló esten hét zenés slide show segítségével - Állófilmek, Felfelé, Város-páros, A lelkiismeret orgazmusa, Sóhajtenger, Szándéktalan fény, Nemlét és örökkévalóság között  - nézhetjük végig a fotós elmúlt 20 évben készült fényképeit blokkokba szedve.

Az előadáson választ kaphatunk többek között azokra a kérdésekre, hogy minek köszönhetően kezdett el Vancsó Zoltán fényképezni, miért volt nehéz áttérnie digitális technikára, és miért nem váltana vissza újra az analógra, sőt, hogyan találkozott Fidel Castróval és miért hagyják hidegen a szenzációsnak vélt fotók?

Az est keretében az alábbi szerzők műveiből hangzanak majd el részletek: Bognár Szilvia, Bill Laswell, Maurice Ravel, Gustav Mahler, Jon Hassel, Brian Eno, Boards of Canada, Pat Metheny & Lyle Mays.  

A képekből egy rövid ízelítőt megtekinthet az [origo] fotó rovatának galériájában!

Helyszín: EuroCenter Mozi (1032 Budapest, Bécsi út 154. Tel. 06-1-999-6161)

Időpont: 2013. május 8-9. 19:30

A belépőjegy ára: 1450 Ft.

hirdetés