AJÁNLÓ
 
08:04
2012. 07. 23.
A Fuji napokban bejelentett új képérzékelő-szabványa minden eddiginél jobban épít az emberi...
A bejegyzés folyatódik
 
08:04
2012. 07. 23.
Hétfőn kezdetét vette az elektronikus kütyük szokásos januári, las vegas-i seregszemléje,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:04
2012. 07. 23.
Richard Koci Hernandez fotóriporter a Google #ifihadglass versenyén pályázott, hogy elsők...
A bejegyzés folyatódik
 
08:04
2012. 07. 23.
Forrás: OpenReflex Léo Marius 3D nyomtatóval elkészíthető filmes tükörreflexes gépet...
A bejegyzés folyatódik
 
08:04
2012. 07. 23.
Ez ugyan paródia, de nem valószínű, hogy a valóság sokkal jobb lesz.
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EOS M: értelmezhető érzékelő értelmezhetetlen vázban

Egyszerű, bár már itt is szembetűnő a gyorsállító tárcsa hiánya az exponálógomb közelében

Sok profi fotóriporter lehet vele úgy mint én, mi: várjuk, várjuk, hogy megjelenjen egy olyan kompakt fényképezőgép, amit viszonylag kis kompromisszumok árán zsebre vághatunk, amikor nem akarjuk a közel tíz kilós felszerelést magunkkal hurcolni.

A Nikon, Sony és Panasonic/Olympus már egy ideje a piacon van tükör nélküli, cserélhető objektíves gépekkel, és egyik sem ideális. A Nikonban kiskörömnyi a képérzékelő, a Panasonic és Olympus által használt mikronégyharmad már kicsit jobb, de nem sokkal. A Sony NEX sorozatában a sok alsó kategóriás tükörreflexes gép által is használt APS-C méretű szenzor van, de ennyi pénzért egy teljesen új rendszerbe beruházni, hát.

Vártuk tehát, hogy a Canon milyen géppel száll be erre a piacra. Ma bejelentették az első tükör nélküli, cserélhető objektíves gépüket. A rendszert EOS M névre keresztelték. A technikai paraméterek biztatóak: értelmezhető, APS-C méretű szenzor, jó fényérzékenység, kézi beállítási lehetőségek, kompatibilitás az EOS rendszerrel (vakuk, és adapterrel az objektívek is).

De nézzünk csak rá a vázra. Egy buta, point-and-shoot. Persze érintőképernyővel, mert az menő. Értem én, hogy így valószínűleg ezerszer annyit ad el majd belőle a Canon, és fontosabb már a jó videó mint a használható váz, csak hát így várhatunk tovább az álmaink zsebre vágható gépére. Hacsak nem talált ki valami zseniális felhasználói felületet a Canon az érintőképernyőre.

A még nem végleges géppel végzett tesztek szerint ráadásul a Canonnak sem sikerült megoldania a tükörnélküli gépek krónikus gyerekbetegségét: a dedikált autofókusz-érzékelők hiányában csigalassú automata élességállítást.

A képek után a fontosabb technikai paramétereket is megtalálálod, ítélj magadnak, amit leírtam, csakis a saját szempontjaink szerint állja meg a helyét.

Képek

Egyszerű, bár már itt is szembetűnő a gyorsállító tárcsa hiánya az exponálógomb közelébenEgyszerű dizájn, sajnos már itt is szembetűnő a gyorsállító tárcsa hiánya az exponálógomb közelében

Hajaj, ez azt jelenti, hogy fotózás közben az érintőképernyőn kell babrálni szinte mindenhez?Hajaj, ez azt jelenti, hogy fotózás közben az érintőképernyőn kell babrálni szinte mindenhez?


Itt sincs sokkal több, bár az egymástól fél centire elhelyezett bemenetekkel rendelkező "sztereó" mikrofon biztos nagyon jó


Adapter az EOS rendszerű EF objektívek használatához


Enyhén bizarr.


Technikai paraméterek

• Full HD videó folyamatos autofókusszal, manuális expozícióállítással

• 18.0 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő
• ISO 100–6400 (videóhoz 12800-ig, állóképhez 256000-ig kiterjeszthető)
• DIGIC 5 képfeldolgozó egység
• Hybrid CMOS autofókusz
• 3 colos érintőképernyő
• Nagyon sok témaüzemmód, "kreatív filterek", gépen belüli HDR-es ellenfény-kiegyenlítés
• SD/SDHC/SDXC memóriakártyafoglalat (UHS-I kompatibilis)
• teljeskörű EOS Speedlite kompatibilitiás

hirdetés