Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szép évek jönnek. Na nem pénzügyileg, képileg.

Interjú Stéphane Arnaud-val, az AFP fotó főszerkesztő-helyettesévelOlvasd el a Magyar Sajtófotó Pályázat egyik zsűritagjával, Stéphane Arnaud-val készült interjúnkat, amiből kiderül, hogyan dolgoznak világszerte a francia AFP hírügynökség fotós és videós munkatársai és hogy milyen irányban fejlődik tovább a sajtófotó, illetve hogy mi a véleménye a pályázat felhozataláról. Az interjú a fenti képre vagy ide kattintva olvasható az [origo]-n.

Szíriában fotózni

Interjú egy Szíriából nemrég hazatért spanyol fotóssal. A végén, a mellékelt fotót megnézve pedig még az arabot nem ismerőknek is kiderül, hogy a fotós lány.

Nem egy mélyinterjú, de mindenképpen érdekes, köszönjük a Népszava Online-nak!

http://bit.ly/XheQmj

Ami a Tony Hicks-interjúból kimaradt

Az idei magyar Sajtófotó-pályázat zsűrijének elnöke, az amerikai Associated Press hírügynökség európai és afrikai képkiadásáért felelős vezető képszerkesztője, Tony Hicks szerint a sajtófotó-versenyek lehetőséget adnak a fotóriportereknek, hogy másképp nézzenek a saját munkájukra és tanulhassanak abból, mások hogyan dolgoznak. Az [origo]-n megjelent interjúnkban szó esik ezen túl Észak-Koreáról, az arab tavaszról és Szíriáról való képes tudósítás nehézségeiről, a sajtófotó hitelességének megőrzéséről. Az alábbiakban az interjúból kimaradt, a sajtófotós szakmát azonban érdeklő részeket gyűjtöttük össze.

Ami a Szlukovényi Tamás-interjúból kimaradt

Az [origo]-n Szlukovényi Tamással, a Reuters korábbi fotóigazgatójával, a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrijének elnökével készült interjúból kimaradtak olyan részek, melyek inkább a fotós szakmát érdekelhetik, ezeket itt gyűjtöttük össze.