Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnai Gordon kedvenc fotója

Már tavaly novemberi interjúnk közben felfigyeltünk a Bajnai Gordon irodáját díszítő fotókra. Mivel Bajnai most, a választások után is ugyanazon a helyszínen adott  interjút az Origónak, megkérdeztük, milyen fotók is ezek a láthatóan nagy gonddal kiválasztott képek. Válaszából kiderült, hogy nagyon szereti a fotókat, és az egyik vezető budapesti galériát üzemeltető barátja összeállított neki egy ötven képből álló sorozatot, ami az előző irodájában mind kint volt a falakon. A sorozat a legnagyobb magyar fotósok műveiből áll az elmúlt száz évből, van köztük kép pl. Brassaitól vagy Kertésztől is.

Mikor ebbe a kisebb irodába költözött, akkor olyan képeket akart választani, amik Magyarországról szólnak különböző korszakokban. A mögötte látható négy kép mind ugyanattól a fotóstól, Kinszki Imrétől származik (jogörököse Kinszki Judit), de láttunk pl. fotót Vadas Ernőtől is.

A négy Kinszki-képről igencsak hevenyészett reprókat készítettünk a helyszínen, a képek balról jobbra haladva:

1.: Friss újság, 1935 körül

2.: Lipótváros, 1929

3.: Állomásra érkező gőzös

4.: Közönség, 1931 december

A beszélgetés közben kiderült, hogy a kedvenc képe ugyanakkor itt nem került ki a falra: Kálmán Katát nagyon jó fotósnak tartja, az alább látható, Weisz Ernő, téglagyári munkás című fotó a kedvence, elképesztő erejűnek tartja a portrét.

A kép, bár nincs kitéve, természetesen gondosan el van raktározva az ötvenes sorozat többi darabjával együtt.

Az Origo interjúja Bajnai Gordonnal: Nem akar sarat dobálni, de nem kér többet Gyurcsányékból